tiistai 2. heinäkuuta 2024

Tiistaina edelleen

Menossa edelleen 2.7.-24, kello kohta iltauutisten aikaa. Muistelen tähän nyt sen hesan reissuni, mitä tuli tehtyä, ettei unohdu. Oli aika kivaa.


Onnibussilla köröttelin kolmessa ja puolessa tunnissa Jkl:stä Kamppiin. Mika oli vastassa ja kurvailtiin siitä Espoon Koukkuniemeen. Oli aika tukalaa päästä keskustasta ulos kun elokapina tukki katuja ja poliisit niitä sulki.

Ensimmäisenä oli Uudessa Kodossa vastassa 13 jyrkkää porrasta maan tasalta terassille ja sisäänkäynnille. Urhoollisesti ja kompastelematta selvitin ne joka kerta...

Tilava ja hieno oli heidän kotonsa, paljon valkoista, paljon avaraa tilaa, kaikki niin uutta ja komiaa.

Ensin jotiin skumppaa ja sit grillailtiin ja juotiin valkoviiniä ja kaikki oli ylen hyvää ja herkullista. Unet oli vähän huonot vaikka sänky oli leveä ja hyvä. Suonenvedot vaivasivat pitkin yötä kunnes kävin keittiössä suolapurkilla, sitten sain aamusta nukuttua puoli ysiin. 

Talo oli ihan hiljainen kun heräsin, Paula oli mennyt töihin ja Mika aamulenkille. Kävin minäkin Rantaraitilla kävelemässä. Koukkuniemen satama oli iso ja purjeveneet terättivät paljon muistoja.

Kolmen jälkeen ip lähdettiin keskustaan. Paula poimittiin matkan varrelta kyytiin ja Ateneumiin suunnattiin. Järnefeld-näyttely kierrettiin läpi, paljon hienoja töitä. Lopuksi alkoi jo tulla taideähky. Sitä mentiin parantamaan Cafe Höijeriin kuohiviinin ja leivosten äärelle.

Kotiin tultua oli pakko heittää pitkäkseen vähäksi aikaa ja sitten tulikin jo vieraita, Paulan vanhemmat istuivat iltaa kanssamme tapaspöydän ja hyvä viinin äärellä. He läksivät sitten kesäkotiinsa Myrskylään ja minä menin nukkumaan. "Nuoriso" jäi jalkapalloa tuijottamaan.

Seuraavana aamuna oli herätys päällä, halusin helssata Paulan ennen kuin hän lähti töihin ja aamutuokio vierähti joutuisaan. Kympin jälkeen lähtö Kamppiin ja sieltä bussiin, jossa ulkona vallitsevasta helteestä huolimatta oli niin kylmä että pitkähihainen pusero piti päälle pistää.

Pena oli matkakeskuksessa oottelemassa, vastaan löi 30 asteen helle josta Helsingin vilppaassa merituulessa ei tiennyt mitään.

Mukava oli käydä ja mukava oli kotiin tulla. Mukavan matkan muistot kantavat pitkälle.

maanantai 1. heinäkuuta 2024

heinäkuu

 ...jo hyvässä vauhdissa. Eipä oo tullut postailtua aikoihin. Mutta tänään nyt kuitenkin.

Eletään siis heinäkuuta 2024, toinen päivä, salipäivä...Tavanomainen kesäsää, epävakainen sadetta, pilviä, aurinkoa, eilinen oli sadepäivä ja laiskapäivä minulla. Pientä huushållsnysväystä tein, jääkaapin päivitystä, pienoista ruuanlaittoa...tälle päivälle ruokana eilisen tähteet, höyrytettyä parsa- ja kukkakaalia ja broilerin sisäfileitä pannulla paistettuna. Jos oon oikein virkeä salilta tultua, voisin tekaista raejuusto-munarullan. Nyt ois sitä kylmäsavulohta siihen täytteeksi. Mutta sen näkee konsa salilta palajan. Siitä mukava salipäivä, että Raijakin tulee pitkästä aikaa salille. Viimeksi ollaan nähty ennen juhannusta.

Jätän suuremmat kirjailut tähän, ehkäpä iltapuoleen lisää. Voisihan noita kesäkuvioita vähän kirjailla ylös vaikka melko tapahtumatontahan tää elämä on. Helsingin reissu oli kiva, mutta siitäkin lisää myöhemmin.