sunnuntai 16. heinäkuuta 2023

seuraava neljännes, vähän reilustikin

Edellisestä postauksesta näkyy kuluneen jo yli neljä kuukautta. Kumma kun ei tämä blogi oikein ota syttyä, vaikka aina ajattelen sitä asioiden muistiinmerkitsemistä. Jos taas aktivoituisi!

Tähän vuosineljännekseen on osunut useita tk-käyntejä, lonkka on kiusannut enempi kuin laki sallii. Bursiittia on piikitetty, vähäksi aikaa on apuakin ollut, ei kovin pitkäksi aikaa kuitenkaan. Nyt on kipu liikkeessä jatkuvaa ja haittaa kyllä elämää ja ennenkaikkea liikuntaa. Pyöräilyä ei voi ajatellakaan. Huoh! Mä niin odotin tätä pyöräkautta, teelin pyörään kalliin remontinkin, mutta ei...se kyllä ärsyttää enempi kuin tarpeeksi.Sauvalenkeillä olen vähin käynyt, salilla kyllä ahkerasti 2krt/vk juhannukseen saakka. Silloin sattui salilla vesivahinko, kovan ukkossaderyöpytyksen aikaan tulvi vesi sisään ja sali joutui remonttiin. Kuivatuskausi on meneillään, alustavasti on luvattu salin aukeavan heinä-elokuun vaihteessa. Ei siihen kuole jos ei kuukauteen, pariin salille pääse, mutta kyllä sinne jo kaipaa kovasti. No, parin viikon päästä. I hope! 

Juhannuskin oli ja meni. Vietettiin sitä Kultaistuksen kanssa ihan vaan tässä kotosalla, ei edes pihagrillille menty. Wernerillä grillattiin grillaamiset. Hän ei ollut halukas ulkogrillille, on vähän huonossa hapessa. Hyvin se meni noinkin, kamu viihtyi täällä kuitenkin peräti kaksi yötä. Oli mukavaa!

Sit vähän tylsempi juttu; selästä ja kasvoista löytyi tyvisolusyöpä, nyt oottelen leikkaukseen pääsyä. Ei voi kieltää, etteikö sillä olisi vaikutusta mielialaan. Tämänkin takia on saanut tk:ssa ravata, selän koepalojenottojälki tulehtui ja oli kova homma saada se paranemaan. 

Laihtumus on mennyt hyvin. Pieniä takaiskuja aina välillä, pitäisi olla niin tiukkana koko ajan. Alkoa ei laihdutus kestä yhtään, kuitenkin viiniä on tullut aina välillä lipiteltyä. liki kympin on paino kuitenkin pudonnut maaliskuun alusta alkain. Niinnotta ei huono! Jatkan tätä vielä pikkuhiljaa, elokuun loppupuolella alkaa uusi startti ja siihen olen luvannut vielä lähteä kummiksi. Silloin tulee 5 vuotta täyteen 8viikkoa-porukan mukana ja kummittelut saavat sen jälkeen jäädä nuoremmille.Paitsi se Reseptiklubi, siihenhän mua pyydettiin kummiksi ja suostuinkin, vaikkei se res.klubi ihan mun lempparihommaa olekaan. Pysyyhän kuitenkin framilla ja perillä asioista kun saa kuitenkin pääsyn kaikkiin startteihin ja muihinkin valmennuksiin, joita mahdollisesti tulee.

Kesäsää on ollut vähintäin waihettelevainen. Alkukesä oli kylmää ja sateista, juhannukselta alkoi parin viikon lämmin jakso, sitten toista viikkoa sateita ja viileää ja nyt ollut reilun viikon lämmintä, ja poutaa, hellerajan tuntumassa joka päivä. Tämä päivä vielä lie lämmintä, sitten on säätyyppi muuttumassa. Sateita ja ukkosia tiedossa. 

Tänään aion mennä käymään Prisman suutarissa, jos hän puukkoja hioo, pitää soittaa ja kysyä. Sittarissakin pitäisi käydä, ehkä samalla reissulla, ei sieltä Prismasta niin kovin pitkästi oo City-markettiin kävellä. Bussilla ensin Prismaan ja samoin Sittarista kotiin. 

Ruuanlaittoa olen harrastanut vaihtelevasti. Välillä on ollut mukava kokkailla jotain pitemmän kaavan mukaan, kuten viimeaikoina tekemäni munakoiso-iskender ja jambalaya. Välillä sit vaan äkkiä joku pihvi tai salaatti. Miten milloinkin. Kesäkeitto kuvastelee nyt  mielessä, ehkäpä huomenna. Aineksia kyllä on, lauantaina käytiin torilla ja sieltä on tuoreita kasviksia vielä jääkaapissa.

No niin, toivottavasti tästä päivittämisestä nyt tulee tapa eikä harvinaisuus, tälle päivälle on siis vielä yli +20 asteen lämpöäkin luvassa. Hellurei!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti