maanantai 17. helmikuuta 2020

maksapäivä

Ei suinkaan niin että maksa päivä. Mihinkähän sen päivän edes voisi maksaa...

Rekosta tilasin ed.kerraksi villisikaa, maksaa, sydämiä, kieliä, kassleria ja kylkeä. 
Tänään valmistin maksan ruuaksi. Oli ehkä hieman tummempaa kuin tavan possun
maksa, mutta maku yllättävän mieto...tai se ei ole oikea sana. Täyteläinen taitaa olla
parempi. Ja hyvin pehmoista. 

Yhden pienemmän, reilun 100g palan paistoin pihvin tapaan ja isomman, puolisen kiloa painavan pilkoin palasiksi, maustoin suolalla, pippurilla ja meiramilla ja ruskistin runsaassa voissa. 
Sitten vaan päälle kermaa ja pieni kiehautus. Maistijaispala kertoi, että maku ja kypsyysaste oli hyvä. Tämä satsi jäi oottelemaan huomista ja vissiin muitakin päiviä, sen yksittäisen paistetun¨palan (piffin) söin iltaruuaksi paistettujen wokkivihannesten ja hapankaalin kera. Bueno!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti