tiistai 30. maaliskuuta 2021

tikkutiistai

Sepä se pääsisäisviikon päivistä tänään on.Perinnetieto kertoo tämmöistä.

Tikkutiistai

Tiistaina puista vuoltiin sytykkeitä, sillä vanhan uskomuksen mukaan tuona päivänä vuollut sytykkeet olivat hyvällä onnella varustettuja. Niitä aseteltiin myös hirsiseinien väleihin karkottamaan pahoja henkiä ja tuomaan onnea.

Joopa joo. Nyt kunnei enää niitä sytykkeitä tarvita niin mua tikutettiin sitten muuten tänään. Käsivarteen, eka koronarokote, Moderna nimeltään. Seuraava tikutus 18.6. Ainakaan vielä eioo ollut mitää outoja tuntemuksia. 

Samalla reissulla käytiin kaupassa ja kirjastossa. Nyt on kaikki maholliseen pashaan tai rahkasötkätykseen ja/tai juustokakkuun tarvittavat aineet ostettuna, ei vaadi kuin äksöniä. Saa nähä, löytyykö sitä. Kirjastosta lukemista pyhien ajaksi, kyllä tää tästä.

Ennen kierrokselle lähtöä ennätin imuroida, pestä kylppärin ja asetella kaikki romppeet paikoilleen. Suihkussakin kävin. Ja kotiuduttuani ensin ostosten purku omille paikoilleen, parvekkeen imurointi, kukkasetkin maljakoihin eli se viimeinen sivistävä kilto. Ja sitten relax. Ihan kuin oisin ollut jotenki ahkera tänään. Kukapa se kissan hännän nostaa...

 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti