keskiviikko 7. heinäkuuta 2021

alkais riittää

Nämä helteet ja yli pluskolmenkympin lämmöt. Tänään on heinäkuun 7.päivä ja viitenä päivänä tässä kuussa tähän mennessä on ollut ainai jossain päin Suomea yli +30 astetta. Nythän on taas näitä trooppisia öitäkin, niinnotta huushållin viilentyminen yöaikaan on aika vähäistä vaikka kaikki maholliset lävet on auki ja läpiveto vallitsee. Mutta kun tuulta eioo ja lämpötila korkea niin mitenkä siinä mikään jäähtyy. Mahoton yhtälö, yhtä mahoton kuin panna hanska lapasen päälle! Vähän mietityttää perjantai-illan teatterireissu, miten sen jaksaa. Pitäisikö peruuttaa suosiolla koko juttu..?

 Eikä oikein jaksa ruokaakaan laittaa, menee ihan närppimiseksi ja kylmien eväitten syömiseksi koko ruokatalous. Äsken söin kylmää ja hyvää Jätskilän mangojäätelöä reippaan annoksen. Ei tänään enää muuta tarvii korkeintaan yhen näxyn hyvillä päällisillä joskus illan kulussa. Jos multa kysyttäis, niin vähintäin viidellä asteella heivaisin näistä lämmöistä. Vaan eip tuota ilmojen valtias tuu kyselemään. ei multa eikä muiltakaan...Nyt kyllä näyttäisi että huomenna oisi vähän viileämpi päivä. Pyöräilemään, het aamusta, sano!!

Nämä ovat niitä jännittäviä päiviä, kun Kultaistuksen kanssa tavattiin vuonna 2014, siis 7 vuotta sitten. Eilen eli 6.7.oli ihan eka tapaaminen, olin leiponut persikkapiirakkaa ja pyytänyt hänet päiväkaffeelle! 8.7 eli ikkäänkuin huomenna käytiin torilla, satamassa, Vaajakoskella sulutusta katsomassa ja hyväksi lopuksi Laukaantien varrella lihakaupassa. Tultiin mun luo ja kokkasin hälle elämäni ensimmäisen aterian; broiskun paistileikkeitä, uusia pottuja, kukkakaalia ja vihersalaattia. Ja sitten 10.7.lähdettiin ikimuistoiselle reissulle Paratiisiin, hänen mökilleen Nilsiään, keskell ei mitään. Olin aika rohkea tyttö silloin! Ja siellähän sitä sitten rakastuttiin ja sillä tiellä ollaan edelleen...ja hyvä niin. En haluaisi elää elämää johon hän ei kuuluisi-

 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti