perjantai 9. heinäkuuta 2021

salilla

Oon viimeinkin alkanut käydä salilla. Viikko stiten olin pitkän koronatauon jälkeen eka kertaa. Edellinen käynti oli 24.7.-20, tänään oli kolmas kerta. Se oli just niin mukavaa kuin muistinkin, mutta järkyttävää huomata, miten paljon on lihaskunto heikentynyt liki vuoden aikana. Melko pienillä vastuksilla on pitänyt aloittaa, Onneksi lihaksilla on aika hyvä muisti, pian se voima siitä alkaa palautua kun treeni on säännöllistä. Kun fillaroin salille, teen siellä n.tunnin treenin ja poljeskelen vielä nuo mäet ylös kotiin tullessa, siitä kertyy 2 t tehokasta liikuntaa. Ei ihme, että Sport Tracker "määrääkin" siittä 32 tunnin palautumisajan. Aion kuitenkin huomisaamuna tehdä jonkunmoisen pyörälenkin, su saa sitten olla ihan kokonaan lepopävä.

Syömiset on vähintäin kummallisia näin kuumina päivinä. Lämmintä ruokaa ei tuu läheskään joka päivä. Vaan miksi pitäisikään. Tänään söin päiväruuaksi haaleata kasvissosekeittoa, semmoisena maistuikin oikein hyvältä. Piti keittää kaikki jääkaapissa olleet "kaupan" kasvikset sosekeitoksi kun eilen Rekosta tuli niin upeita, tuoreita ja priimoja Laukkasen kasviksia; erilaisia kaaleja, sipuleita ja kesäkurpitsoita. Kaupantekijäisinä iso pussillinen herneitä. Ne ei oikein oo mun ruokaa mutta pitänee silpiä ne ja pistää pakkaseen ja pieninä määrinä sieltä käyttää ruuanlaitossa. 

Helteisiin ei helpotusta näy. Juur telkassa lueteltiin edellisiä kuumia kesiä, 2018, 2014, 2010...niinpä niin, muistan nuo kesät kyllä. 2010 oli kesä, jolloin jäin eläkkeelle. Viimeinen työpäiväni oli 30.7. ja siihen astikin olin töissä vain joka toinen viikko. Lämpimistä keleistä ennätti siis nauttia, muistan ne helteisten päivien aamut, jolloin oli aivan ihanaa pyöräillä töihin tai vapaaviikolla torille. 2014 oli kesä, jolloin tavattiin Kultaistuksen kanssa 6.7. Ja 10.7. eli ikkäänkuin huomenna lähdettiin mökilleen Nilsiään, keskelle ei mitään. Olinpa aika rohkea kun uskalsin! Siellä viihdyttiinkin sitten yhtä soittoa liki 2 viikkoa. Oli ne ihania aikoja. Vuoden 2018 kesä on muistissa aika laiskana kesänä. Nyt oon helteistä huolimatta huomattavasti aktiivisempi. Ja hyvä niin.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti