maanantai 8. helmikuuta 2021

food prepping...

...semmoista harrastin tänään. Vaikka ei suuria kiireitä olekaan, niin ihan aina ei huvita aloittaa kokkailua alusta asti. Etukäteen valmiiksi tai puolivalmiiksi tehdyt annokset on Thö Laiskan Pelastus. Sillä takaa, että joka päivä saa vähintäänkin yhden hyvin valmistetun "oikean" aterian päivässä.

Eilen otin pakastimesta sulamaan melkein päivälleen vuosi sitten avannosta nostetun ja pakastetun pienehkön mateen. Hannun Kalasta Rekosta ostettu, kylmäketju säilytetty ja nyt siis kattilaan pistetty ja osa jo syötykin. Erinomaisessa kunnossa ja herrrkkua oli maderouva vuoden päästäkin. Mäti ja maksa olivat mukana, maksa meni soppaan ja mädin suolasin ja pippuroin pieneksi herkkupalaksi.Slurps!


Karitsan munuaisia oli pieni paketti myös, 7 pientä pallukkaa, beibejä, jotka pistin mietoon etikkaveteen likoon siksi aikaa kun muuta huusasin.   


Jääkaapissa huuteli parsakaali viimeisiään, äkkiä pilkotin sen ja väriksi vähän pikku paprikoita uunivuokaan, tuorejuustoa ja ooöötä pintaan ja uuniin. Samantien myös 2 munaa, 2 rkl turkkijugua ja 200 g juustoraastetta sekaisin ja pellille kuusi kökköstä, uunissa levisivät litteiksi juustoleipäsiksi. Helppoa hommaa.


Tässä vaiheessa soppakin oli valmis ja iskin munuaisten kimppuun. Puolitin pienokaiset ja pistin voihin pannulle kärisemään. Suolaa ja muppia perään. Kermaa, Dijoonia ja pari rkl tuorejuustoa sekoitin kipossa ja kippasin pannuun kun munuaispallukat olivat ruskistuneet. Parin minuutin haudutus ja se oli siinä. Ruokaa tuli 6-8 annosta, aikaa meni pari tuntia aloituksesta siihen kun köökikin oli kunnossa. Ei paha!

Uloshan en ollut aatellut lähteäkään, kun antaumuksella hääräsin keittiössä, mutta kun aurinko paistoi ja tuuletonta pakkastakin oli vain miikka seiska, niin olihan se vietävä sauvat ulos. Mukava yli puolen tunnin kävely siitä kehittyi. Päivän saldo siis aika hyvä. 



 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti