perjantai 5. helmikuuta 2021

Runebergin päivä






...oli ja meni, kun iltaa jo eletään. Aika rento päivä, kolmen vartin lenkki tuli heitettyä ja pikkuisen köksähommaakin tein; leipasin juustoleipäsiä ja tein uudemman kerran keltuaisvoita. Se on helelpompaa kuin heinänteko:

 

                                               Keltuaisvoita (siemennäkkärillä).

Sopivan kokoiseen purkkiin tai kannuun tai johonkin - mihin sauvasotketin mahtuu - laitetaan niin monta keltuaista kuin itsekukin parhaaksi näkee ja päälle kaadetaan hiukan jäähtynyttä voisulaa, voita 50 g/keltuainen. Surrautus ja jääkaappiin jäähtymään. On meinaan hyvää! Tänään sotketin sekaan yhden valkosipulin kynnen ja tulos oli - vielä parempaa! Olisi kestänyt toisenkin kynnen, ehkäpä ensi kerralla. Sitruunanmehulla ja -kuorella saa loistavaa sitruunakelt.voita jne. Makumaailma ei tunne rajoja! 

                           Tuunattuja juustoleipäsiä lounaaksi. kahvia kanss.

Juustoleipäsiin käytin kolme munaa ja 200g juustoraastetta sekä pari tl psylliumia. kasoja pellille ja uuniin, 200 astetta n.15 min. Juustoa oisi voinut olla vähän enemmänkin, ehkä 300g.



 

Talvinen maailma tarjosi taas parastaan. Sinisenä hohtava taivas, lumikuorrutteiset puut ja komeat lumipenkat teiden varsilla. Ilmassa sadoittain pikkuruisia köyhän miehen timantteja, taivaalta leijasi alas kimaltavaa pakkaskiilua. Mieli sai voimaenergiaa monelta kantilta. 



 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti