sunnuntai 1. tammikuuta 2023

Uusi Vuosi 2023

 Vuosi alkoi aurinkoisissa merkeissä.Ihan ihmeelliseltähän se tuntuu. On taas niin pitkään ollut pimeetä ja pilvistä. Eilen ja viime yönä satoi vettä, taisivat rakettien ampujatkin kastua kunnolla. Riittihän noita paukkuja ja paukuttelijoita näillekin kulmille ihan nokko. Lieneekö nyt miten liukasta ulkona, pienelle happihypylle oisi hyvä  lähteä.





 Mietnnässä vaan, tarviiko nastakengät vai riitttääkö pitopohjat. Kaatumisriskiä ei viittisi ottaa mutta nastakengät on hankalat. Hullusti vaan tuo telkkaohjelma. Pressan puhetta ja wieniläiskonserttia en tahtoisi missata, mutta kun ne loppuvat, on aurinko jo häippässyt. On se niin vähän vielä yläällä. Vaikka päivä onkin jo jatkunut  kukonaskeleen verran. Mitäs se nyt ajassa onkaan, oisiko kolme minuuttia. Pitänee tarkistaa.  

No niin. Tarkistettu on. Jatkumo on tänään aamusta 3 min. ja illasta 14 minuuttia. Talvipäivän seisauksena 21.12. oli päivän pituus Jykylässä 5 tuntia. Aurinko nousi 9.44 ja laski 14.44. Tänään nousuaika on 9.41 ja lasku 14.58. Siitä se valo alkaa voittaa. 

Varoitus; pääkallokeli vallitsee!! Yritin lenkille, ensin pitopohjat, ulko-ovelta käännyin takaisin vaihtamaan nastakengät. Just ja just pääsin hiipimään roskikselle, siitä käännyin takaisin. Ei ollut mitään asiaa noille "jäille" ilman talvisauvoja, joissa on kunnolliset teräspiikit. Het´kun pääsen kaupoille, ostan semmoiset. Mutta ei tuolla kelillä pääse edes bussille, saati että pysäkeiltä kauppaan ja takaisin. En kyllä ois uskonut! Uuden vuoden konserttia sit katson, tuleehan edes hengen ravintoa, kun fyysinen jäi niin vähille!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti