tiistai 19. tammikuuta 2021

Heikin päivä

Heikki katkaisee talvenselän, sanoo Kustaa Vilkuna vuotuisessa ajantiedossaan vanhan kansan suulla. Muistan kun äiti kertoi ison veljen jonain Heikinpäivän olleen ulkona kun pakkanen paukahti nurkkapielessä ja velkku ryntäsi sisää huutaen että "nyt se talven selkä katkesi, oikein paukahti kovasti!" 

Tänään ei paljoo paukahtele, aamulla oli pakkasta miika viisi, nyt taitaa olla ihan nollilla. Kaunista on kun puut on huurreverhoissaan. Voipi olla että torstaiksi luvattu lumimyräkkä taas lisää puiden lumikuormaa. Se nähdään sitten ylihuomenna.



Ruokapuolta tuossa vähän mietiskellyt. Jotenki vaivaa suuri laiskuus tehdä mitään suurempaa vaivaa vaativaa. Eilen paiston pannulla kaksi entrecote-piffiä ja höyrytin broccoliineja, niistä jäi puolet syömättä että siinä sitten on tämän päivän iltaruoka. Aamulla on yleensä ne obligatoriset paistomunat ja kahvi ynnä yksi chia-merisuola-maissikakku. Vähän kurkkua ja tomaattia. Lounaalla raejuustoa+marjoja, tai jotain ja kahvia+joku näxy. Aika yksinkertaista, mutta näillä parjää hyvin. Ehkä jossain vaiheessa tulee taas into kokkailla vähän enemmänkin. I hop so!

Tämän päivän kummaruokaa; pannutteuja broccoliineja, ruskeita herkkusieniä ja kirsikkatomaatteja. Paloiteltu entrecotepiffi js creame faichea rasvaksi. Hyvää oli vaikkei maaliman kauneinta.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti