tiistai 20. syyskuuta 2022

juurilukko

Tiätkö mikä on juurilukko? Ai et! No se on yksi keskivartalolihasten treeniliike, jos nyt niin voi sanoa. Siinä vedetään napaa selkärankaan päin ja samaan aikaan supistetaan alaosaston lihaksia, ikkäänkuin pidätettäisiin "ykkös- ja kakkoshätää". Lupaan, että kun oot tehnyt tuon kymmenen kertaa niin sulla on hiki. Mä aloitin eilen, teen kerran päivässä, kaks parhaassa. Eilen tein 6, tänään 7 jännitystä. Aamulla ennen kuin nousin sängystä, tein 7 palleanaktivointia, eilen sitäkin kuusi kertaa. Tästä se lähtee, lilliksen keskivartalon kuntoutus ja ryhdin ryhtiliike!

 SYVAT TUKILIHAKSET, JOISTA JUURILUKKO ON TARKEIN,
AKTIVOITUVAT AUTOMAATTISESTI ENEMMAN TAI VAHEMMAN
KAIKESSA, MITA TEEMME. TIETOISELLA HARJOITUKSELLA ON
KUITENKIN MAHDOLLISUUS KEHITTAA JUURILUKON KAYTTOA
ENTISTA TARKOITUKSENMUKAISEMMAKSI.

Tänään oli salipäivä. Linkillä menin ihan suosiolla, rytmihäröjä toivoisin näin hiukan vähemmän kuin pyörällä kinnaten nuo mäet ylös. Enpä tiä, ovatko paljonkaan vähempänä, melkein kaikenaikaa nuo kurkussa tuntuvat. Inhoa, voin sanoa! Mutta salilla oli hyvä meininki, tein hyvän kunnon treenin. Sittarissa poikkesin tullessa, ostin mm. kilon köntin kermajuustoa ja paketin silmäkaakaota. Aamuyön pitkinä valvokkitunteina joskus keitän kaakaota ja hups, kohta saankin unen. Useimmiten.

Sää kertoo syksystä. Synkeää, harmaata, kova ja kylmä pohjatuuli. Kolakka keli, sanoisin. Ruokana oli samaa kuin eilenkin. Kukkakaalia ja poppamiehen pieniä valkosipulisia pariisin perunoita, hiukan pikkelöityä kesäkurpitsaa - jämiä sekin - ja slaissi maksapateeta.



 Sitä en enää kovin monena päivänä kyllä syö. Noita pottuja tulin kerran ottaneeksi sittarin jostain alelaarista ja kun oli salipäivä niin aattelin että niitä voi nyt vähän hiiliksi syödä. Ei niissä ole kuin 19g hh/100g. Söin ehkä 60-70g. 

Semmoinen päivä tänään, illan iloksi tiedossa Suomen kauneinta kotia ja Kohtaamisia ja eroja. Ja sitten nukkumaan. Pitäisi jo vaihtaa lämpöisempään peittoon, mutta yritän pärjätä tuolla kesämallilla lakanain vaihtoon eli ylihuomiseen ja otankin sitten käyttöön painopeiton josta tykkään kyllä kovasti.



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti