maanantai 19. syyskuuta 2022

syyskuu jo pitkällä

Niinpä on. Ei ole tullut päiviteltyä. Yritän taas parantaa tapani. 

Nyt päätin viimeinkin ryhdistäytyä ja käydä tositoimiin selkäni, kuntoni ja kilojeni kanssa. Selkä on se isoin ongelma. Ilman kävelysauvoja en ptkälle pötki. Eihän siinä mitään, kyllä niitä toki voin käyttää, mutta onhan se rajoitus. Ja jotenkin olevinaan vähän noloakin. Ihana valmentaja antoi minulle kaksi yksinkertaista liikettä, juurilukon ja pallean aktivoinnin. Niillä aloitetaan, jatkossa lisää. Ja lisäksi neuvo katsella lenkillä enemmän taivaan lintuja kuin pudonneita lehtiä Ja käyttää syvää palleahengitystä. Yritän muistaa parhaani mukaan nämä molemmat.

Kuntoni nyt lie kohtalainen, aion joka tapauksessa säännöllistää treenit; 2x vk (ti ja pe) kuntosali. 2-3 krt/vk lenkki, nyt vissiin sauvakävelyä, alkaa olla liian kylmää että pyöräily olisi miellyttävää. Salillakin aion käydä bussilla, rytmihäröjä on ollut pyöräily-sali-vastamäkipyöräilyakselilla vähän liikaa. Ja nuo selkä- ja palleajutut joka päivä. Ehkä parina päivänä jotain muutakin kotijumppaa siinä ohessa. 

Kilot, tuo iäisyysaihe, Eivät ole viime sksyn jälkeen liikahtaneet mihinkään suuntaan, tai nojoo, pari kiloa alaspäin kylläkin. Nyt on mamoilu loppu ja uusi alamäki alkakoon.

Vielä sananen tai pari kokkailusta. Sitä aion harrastaa edelleen ja pakkokinhan se on, kun mihinkään valmisruokiin tai eineksiin en aio sortua. Kotiruoka kunniaan, niinkuin tähänkin asti.




Jos vielä viikkorytmiä vähäsen suunnittelisin niin ma on lepopäivä. Sillä on hyvä aloittaa! Kirjastokäynti sallittu, jos on pakko. Ti sali, ke lepo tai kirjasto jos ma jäi käymättä ja aihetta on. To ap vuorotellen siivous ja pyykki, ip pieni lenkki. Pe sali, la kauppareissu ja lepo ja su pisempi lenkki, semmoinen tunnista puoleentoista, ehkä kahteenkin. Miten se kävely alkaa sujua. 

On  siinä ohjelmaa yhelle eläkeläiselle ihan nokko kun ainahan sitä pientä ja välillä vähän suurempaakin nysväystä huushålletinkin kanssa on, vallankin kun kaiken itse ja useimmiten yksin tekee. Vaikka lainaahan se Kultaistus aina välleen sitä pitkää kättään avuksi. Kiitos siitä hänelle.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti