maanantai 12. lokakuuta 2020

touhukas maanantai


...tuli tästä päivästä vaikka aloitus venyi vähän piiitkäksi. En tosisa ole maanantaiaamuina parhaimmillani. Enkä muinakaan aamuina sillä olen hidas herääjä. Onneksi siihen on nykyisessä eläkeläisen auvoisassa olotilassa ainakin 85-prosenttinen mahdollisuus. Aikoinaan on pitänyt käynnistyä nyt ajatellen ihan hirmuisen aikaisin. Ja on käynnistytty. Ja lähdetty. 

Paistomunat-kahvi-näxyaamiaisen, Kyläsairaalan ja pitkällisen koneella vetkuttelun jälkeen jatkoin viime viikolla nihkeästi käynnistynyttä keittiön kaappien siivousta. Kaikenlaista joutavaa sitä näkyy kuivakaappiinkin kertyvän, onneksi edes osan älysin heittää pois. Luomuiset kaura- ja tattarihiutaleet kuitenkin vielä jätin - taivas yksin tietää, miksi.😮 Kaksi kaappia on nyt kuitenkin läpi käyty, huomenna homma jatkuu. I hope so!

Lepotauko; päiväkahvi, savulihanäxy, raejuusto+mustikat kera kotimaisen elokuvan ja sitten ulkovaatteet päälle, reppu selkään ja sauvottelemaan kirjastoon. Kaksi kirjaa vein, kaksi toin ja huhhuh, - olin kyllä totaalisesti pois mukavuusalueeltani. Voi sitä puuskutusta, polvien ja lonkkien kipuilua, hien virtaamista tulomatkalla noissa ylämäissä... ei siitä voi tehdä kuin yhden johtopäätöksen; moisia mukavuusalueelta poistumisia on syytä tehdä huomattavasti usseemmin kuin tähän asti. Kyllä hävettää surkea kunto!




Köökihommia en enää jatkanut - päivä se on huomennakin. Sen sijaan laittelin vähän ruokaa. Höyrytin kukkakaalia ja lykkäsin samaan höyryyn lämpiämään valmiin, lauantaina grillatun secreton täheksen. Höyrystyi lämpöiseksi ja meheväksi. Secretokokeilu on nyt tehty, en mitenkään riemusta kirkunut tämän tuttavuuden kohdalla eikä mun tarvinne sitä enää toiste ostaakaan, ainakaan 26£n kilohinnalla!😏

 

 

 

Tämän vikon eka päivä on paketissa. Ehkä vielä hyvä mainita, että paino oli aamulla sama kuin su-aamuna, mistä kaunis kiitos itselleni ja maltillisuudelle viikonloppuna kaikenlaisten nautintojen kohdalla.

 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti