perjantai 16. lokakuuta 2020

viikonloppu alkaa

 Perjantaipäivä. Aamupäivällä mankeloin kasan lakanoita, tyynäreitä ja pyyhkeitä sillä aikaa kun koneissa pyörivät kylpyhuoneen matot. Pesutuvasta tultuani pesin vielä kylppärin ihan huolella. Mukava pistää huomenna kuivuttuaan puhtaat matot puhtaaseen kylpyhuoneeseen.

 Nykyelämässä on arjen ja sunnuntain välinen raja melkoisesti hämärtynyt, mutta joitain eroja haluan kuitenkin säilyttää. Kuten että lauantai on vakio kauppapäivä. Saatan ostaa jonkun pienen arkipäivän syömisistä poikkeavan jutun, kuten kapean slaissin brietä, pikkupikkuleivoksen, tai pullon viiniä. Siivoojien käyntiperjantaina (joka 4.perjantai) käyn kaupassa sillä aikaa kun siivoojat tekevät työtään. Silloin ostan kukkasia siivottuun kotiin.




Sunnuntaina teen vähän parempaa tai pisempää valmistusaikaa vaativaa ruokaa, usein jotain kokolihaa crockpotissa tai uunissa. Juon kahvia sunnuntaikupista ja päiväkahvin seuraksi on usein - ei aina - se joku pieni nami.







Jos ilma on passeli, teen sunnuntaina iltapäivällä n.tunnin lenkin. Jos sataa, oon vaan ja lueskelen, katson telkkaa...laiskan ihmisen laiska sunnuntai. Illan kohokohtana näin syksyllä tietysti tähtitanssit ja aamulla sekä la että su pitää aina katsoaa Muumit. Jos olen jo hereillä silloin. 😅 Niin paljon lapsettaa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti