tiistai 24. toukokuuta 2022

salipäivä

 Juu, on yleensäkin aina tiistaina. Ja perjantaina. Pyörällä kurvailin kirjaston palautusluukun kautta, Matti Röngän Surutalolla viikkolainan viimeinen pal.päivä huomenna. Olipa palautusluukku täynnä, hädin sain tungettua kirjan sinne.

Sali edusta täynnä pyöriä sikin sokin. Ihmettelin siinä, mihin saan pyöräni tökttyä kun huikean hyvän näköinen tummahipiäinen nuorimies sanoi: "Oota ihan hetki. saat tästä paikan". Siinä syntyikin mukava juttutuokio, herra ihasteli, sitä kun käyn salilla ja pyörällä kuljen kun "et ihan nuori ole kuitenkaan, oletko jo viiskymmentä täyttänyt," Mie siihen, että viime talvena tuli 75 vuotta täyteen. Hällä silmät pyöristyivät ja sano jotain sinnepäinettä "no voi hyvänen, ei kyllä millään uskoisi..." Mä toki ymmärrän, että hän halusi mulle hyvää meltä tuottaa ja onnistuikin siinä erittäin hyvin. Enpä usko, että kukaan voisi seitenvitosta oikeesti viisikymppiseksi arvailla!





Sittarissa poikkesin kotiin tullessa, löysin sieltä yhden hyvänoloisen olkalaukun. Tarvitsen semmoisen, vähän isomman kokoisen, kun sauvojen kanssa ei voi kädessä mitään kantaa eikä perässään vetää. Taidan käydä huomenna hakemassa, tänään en saanut tuotua, kun oli reppu jossa saliromppeet ja sinne piti vielä ruokaostoksetkin - aika vähäiset tosin - tunkea.

Huomenna on kuulotutkimus Palokan tk:ssa. Vain vuoden olenkin sitä oottanut! Samalla reissulla käyn Rustassa vähän "vihreitä roikkuja" ostamassa, kun Kultaistus lähtee kyytimieheksi. Jospa saan houkuteltua hänet vaiks iltapäiväksi grillin ääreen.


Salilta tultua viivähdin reilun tunnin pihalla, talon immeisiä siellä oli auringosta nauttimassa. Mukavahan soon välleen porukassa  olla, kun aika paljon kuitenkin olen yksin. 

Iltaruokana oli salaattia ja Hooksin wingsejä, hyvin tuo piisasi ruuaksi. Ja joo, jotain saanut tehtyä muutakin, värit päähän ja punaiset lakat varpinkynsiin. Ja itseruskettavaa jalkoihin. Voi turhamaisuuden huippua! Vanha nainen...olikos se joissain lakanoissa...😍tai jotain...


Oi, pääskyjä on jo paljon. Ne ilahduttavat mua todella paljon liidellessään huikaisevan korkealla taivaan sinisyydessä. Kesä. On kesä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti